10. 12. 2014

Nesmyslné soudní spory

Nesmyslné soudní spory? Určitě jste o nějakých už slyšeli. Jeden z našich učitelů, ani nevím proč, pořád opakuje, že američani jsou divní, třeba jeden se soudil s McDonaldem o tom, že nevěděl, že když bude jíst jídlo z McDonald tak stloustne.

Začalo to u Jagelonců.
Jejich malicherné hádky o kupu hlíny, trs trávy a urážky velmi často vedli k soudnímu procesu.  Řekl jsi mi ********* chlape? Deš se mnou k soudu. Většinou se jeden z nich vzdal. Neměl už peníze na pobívání ve velkém městě a na jídlo.

O čem se hádají s McDonaldem? Nejznámější spory:
 Jako první přišla apsolutně ujetá žaloba staré dámy. Vylila si kafe do klína, které si před tím koupila v McDonaldu. Jak to bylo?
Koupila si kafe, nasedla do auta. Vzhledem k tomu, že neměli v autě žádné držáky na kelímky dala si kelímek s kafem mezi stehna, aby mohla do něj nasypat cukr a zamíchat ho. Vše se na její stehna vylilo a její kafe s cukrem jí způsobilo popáleniny třetího stupně. Hádejte kolik si vysoudila! 2,86 Milionu amerických dolarů!!



V roce 1991 žaloval Richard Overton firmu Anheuser-Busch, výrobce Budweiseru, o 10000 dolarů. Tvrdil, že utrpěl velkou duševní újmu a finanční ztrátu, protože pití piva Bud nenaplnilo jeho naděje na krásné ženy v reklamách na Budweiser. Tvrdil, že právě kvůli klamavé reklamě musel popíjet víc a víc. Žaloba byla kupodivu zamítnuta.


V Tureckém městě Batman se po několika filmových sériích stejnojmenného komiksového hitu probrali. Starosta Huseyin Kalkan se rozhodl žalovat společnost Warner Bros. za to, že použili jméno jeho města bez svolení ve filmu Temný rytíř. „Na světě je jenom jeden Batman," řekl Kalkan, který je členem prokurdské demokratické strany. Ani on ani nikdo z jeho města však nevysvětlil, proč se neozvali už v roce 1939, kdy vznikl první komiksový Batman.
 
zdroj: http://smichov.nova.cz/clanek/foto/nejabsurdnejsi-soudni-spory.html (batman a pivo)

Žádné komentáře: